Sobre nosaltres

Josep i Pere Santilari són dos pintors realistes, que a més de ser germans bessons han compartit des de sempre el mateix espai com a estudi. Aquestes circumstàncies els ha permès desenvolupar un concepte pictòric similar, fet que ha provocat que en algunes ocasions hagin pintat obres conjuntament.

Realisme

  • La pintura realista dels germans Santilari Avui el realisme no necessita ser justificat, però pot convertir-se en un manierisme. Més acceptat fora d'Espanya que dins –exposició "Contemporary Spanish Realists" de la Gaeleria Malborough es duc a terme a Londres en 1973- , fins a mitjan dels vuitanta va viure entre nosaltres com una espècie de senda marginal de l'art, apreciada encara que molt minoritària i poc de moda.

Notícies

DVD

“El cuadro”
de David Trueba.

El DVD del documental “El cuadro” de David Trueba el podeu trobar a la venda a Amazon.

Tècnica

La magistral tècnica dels Santilari és mes dibuixística que pictòrica, està basada en la gradació tonal i el fos dels límits. Amb prou feines utilitzen la construcció mitjançant el color com feien els venecians o els impressionistes. Les gammes de grisos o de qualsevol color estan valorades de forma exacta en cadascuna de les zones del quadre. Si observem atentament una cirera de les seves bodegó veurem que en un espai minúscul coexisteixen quatre o cinc tons del mateix color fosos de manera impecable.

Una altra visió